Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2017 12:59 - Боклукът Сорос и метастазите на проекта "Хилъри" в Европа
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 3780 Коментари: 3 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Автор: Боян Чуков   13.01.2017 |  Видяна 1310 пъти Метастазите на проекта „Хилъри” в Европа      

/Поглед.инфо/ Вестник The Washington Post публикува писмо от 17 европейски политици, които се обръщат към новоизбрания американски президент Доналд Тръмп с искане да не подобрява отношенията на САЩ с Русия. Сред тях е българският държавен глава Росен Плевнелиев. В писмото те предупреждават Тръмп да не премахва антируските санкции и да не прави „голяма сделка” с Москва за Украйна или тактически да не вземе да приеме анексирането на Крим. „Една такава стъпка не само ще деморализира проамериканските сили в Украйна, но и ще дестабилизира региона икономически и ще улесни екстремистките, антизападни сили”, пишат европейските политици. „Последиците от подобна сделка ще подкопаят доверието в Америка на нейните съюзници”, твърдят авторите. Обръщението е подписано от политици от страните в Източна и Северна Европа. Сред тях са бившият президент на Естония Томас Хендрик Илвес, бившият президент на Румъния Траян Бъсеску, бившият президент на Латвия Вайра Вике-Фрайберга и нашият все още президент Росен Плевнелиев. Както се вижда няма нито един действащ президент...освен българският. Който много скоро няма да е действащ. В списъка са също бившият външен министър на Швеция Карл Билд и други бивши ръководители на външнополитическите и отбранителни ведомства на Чехия, Полша и Литва. Всички бивши.

Все повече става пределно ясно, че зловещият милиардер Джордж Сорос е „напазарувал” Демократическата партия на САЩ. Неговите дарения за американските демократи са над 100 милиона долара. На практика предизборната президентска кампания на Хилъри Клинтън бе финансирана до голяма степен от него. Поначало основната цел на Сорос е корумпиране на политици и реализиране на личните му бизнес планове в САЩ и в страните, които са в геополитическата орбита на Вашингтон. Сорос по един вулгарен начин години наред „купува на килограм” и представители на европейския политически елит. Цитираното по-горе писмо на 17-те европейски политици показва, че проектът „Хилъри” все още е жизнен и е активен на европейска територия.

Екипът на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп счита, че милиардерът Джордж Сорос е заплаха за националната сигурност на САЩ. На 6 март 2014 г. Барак Обама издава Изпълнителна заповед (със силата на закон), която е озаглавена „Блокиране на имоти на определени лица, които допринасят за създадената ситуация в Украйна”. Текстът на цитирания документ гласи: „Аз, Барак Обама, президент на САЩ, обявявам, че действията и политиките на лица, които подкопават демократичните процеси и институции в Украйна; заплашват нейния мир, сигурност, стабилност, суверенитет и териториална цялост; и допринасят за присвояване на нейните активи, представляват необичайна и извънредна заплаха за националната сигурност и външната политика на Съединените щати. Обявявам за национален приоритет справянето с тази заплаха”. В Русия Джордж Сорос също е посочен като опасност за националната сигурност на Руската федерация.

Екипът на Доналд Тръмп твърди, че 25 дни след подписването на Изпълнителната заповед от Барак Обама, на 31 март 2015 г. във Вашингтон са изпратени американски дипломатически грами, които показват, че Джордж Сорос наистина работи „за да подкопае процесите и институциите в Украйна”, „де факто става собственик на тази нация” и „поставя основите за война”. Планът за федерализация на Украйна (подобно на американските щати) на Путин, Меркел и Обама е щял да създаде мирен преход на властта там, се обяснява в дипломатическите грами. Но в резултат на незаконната намеса на Джордж Сорос, се е стигнало до масови конфликти и кръвопролития, които са коствали живота на около 9600 мъже, жени и деца. През 1998 година в предаването „60 минути” на журналиста Стив Крофт по CBS Джордж Сорос дава едно малко известно на широката публика интервю. То доста релефно показва моралния облик на милиардера, който за постигането на своите финансови цели винаги е бил готов да премине през трупове на деца, старци, жени и мъже.

Крофт: Вие сте унгарски евреин...
Сорос: Да
Крофт: ...който е избягал от Холокоста...
Сорос: Да
Крофт: ...представил се за християнин...
Сорос: Вярно.
Крофт: И вие сте видели с очите си, как много хора ги изпращат в лагери на смъртта.
Сорос: Вярно. Бях на 14 години. Аз мога да кажа, че именно тогава се оформи моя характер.
Крофт: В какъв смисъл?
Сорос: Трябва да се мисли напред. Необходимо е да се разбират и предвиждат събитията, когато има опасност. Тогава имаше колосална заплаха за беда. Това е много лично усещане за беда.
Крофт: Както разбирам, вие сте се спасили благодарение на свой контакт, който се е заклел, че вие сте му кръстник.
Сорос: Да, да.
Крофт: Вие сте се спасили, и фактически после сте му помагали да отнема имуществото на евреите.
Сорос: Да. Това е вярно. Да.
Крофт: Според мен, подобен жизнен опит може да доведе много хора до психиатрична клиника за дълго време. Това беше ли трудно?
Сорос: Не. Въобще не. Вероятно като дете не осъзнавах, с какво е свързано това. Това не ми създаваше никакви проблеми.
Крофт: Никакво чувство за вина?
Сорос: Не.
Крофт: Например, „аз съм евреин, и аз виждам как отвеждат хората. Лесно бих могъл да съм на тяхно място, можеше да бъда там”. Нищо такова?
Сорос: Естествено, аз можеше да бъда от другата страна, или да бъда един от тези, чиито вещи конфискуват. Но нямаше смисъл да се разсъждава за това, длъжен ли съм да бъда там (на тяхно място), грубо казано, като на пазара – ако аз не бях там, аз не бих правил това, но тогава някой друг щеше да го прави, и във всички случаи щяха да им отнемат вещите. Независимо от това, там ли съм или ме няма; аз щях да бъда само зрител на това как им отнемат вещите. Така, че от мен нищо не зависеше при тази конфискация. Затова у мен няма чувство за вина.

Пасажът от интервюто на Джордж Сорос по CBS показва неговия морал в пълен ръст. Трудно се коментира подобна ценностна система. Трудно е да бъдеш последовател на Джордж Сорос, трудно е да бъдеш на неговата „ясла”, ако не споделяш неговия морал. Но защо Барак Обама на практика грубо нарушава подписаната лично от него Изпълнителна заповед? Защото Джордж Сорос „закупи” Демократическата партия в САЩ, която бе известна като „Страната на Джеферсън”, а днес тази партия се нарича „Партията на Сорос”. Проектът „Хилъри” със спонсор Джордж Сорос бе победен на президентските избори в САЩ. Новият стопанин на Белия дом се казва Доналд Тръмп. Но проектът „Хилъри” все още е жив. И цялата негова административна и финансова мощ е фокусирана в битката срещу Доналд Тръмп. Глобалните медии, които обслужват проекта „Хилъри” заливат света с клеветнически твърдения, че „демокрацията е в криза”, защото американският народ „избра измамник и кандидат-диктатор за президент”.

Битката с платените от Джордж Сорос „метастази” в САЩ и Европа ще продължи с пълна сила. Недоразумения като Росен Плевнелиев могат да черпят жизнена сила само в атмосферата на вражда между Русия. При нормални руско-американски двустранни отношения Росен Плевнелиев ще бъде само един неуспял нискоинтелигентен български гастарбайтер в Германия, завърнал се от Берлин с черен печат в своя паспорт. Единственото успокоение е, че това недоразумение още десетина дни ще има възможност да позори България по света като действащ президент на нашата страна. Ако това въобще може да бъде успокоение!

a-specto.bg

avtorski.pogled.info/article/81505/metastazite-na-proekta-hilari-v-evropa




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. mt46 - http://glasove.com/categories/na-fokus/news/svetyt-ima-nuzhda-ot-dobri-otnosheniya-mezhdu-sasht-i-rusiya
13.01.2017 13:03
Броя дните на Обама в Белия дом. Докато пиша, виждам, че му остават само 7 дни, 14 часа, 56 минути и 50 секунди. От известно време политическите събития в България и САЩ вървят паралелно. Броя дните и на Плевнелиев, който и вчера успя да влезе в световните нови по своя нелеп начин - само 6 са. RT съобщи на централно място, че 17 европейски президенти и министри призовали с писмо Тръмп да не се сближава в Русия. Оказало се обаче, че всички били бивши - с изключение на българския Плевнелиев, който бил настоящ президент. Не знаят, че той също ще е бивш след няколко дни, за облекчение на българския народ.



Можех ли да си представя, когато гласувах в 2012 г. за втори път за Обама, че така мъчително ще се влачат последните му дни в Белия дом? А много е важно за САЩ тези дни да минат бързо и по възможност спокойно, но следейки медиите, това едва ли ще се случи. Въздухът тежи от медийната истерия. До мене в метрото стои образован на вид човек и чете таблоид, чието заглавие крещи как „Влад” (Путин) лично заповядал кибератаката срещу Демократическата партия. Не се сдържах и попитах – „вярвате ли в това?", а той учудено се обърна и отговори: „разбира се, нашите служби го казват”. Тонът му е такъв, че е безмислено да му кажеш, че същите служби бяха казали преди години, че в Ирак ще намерим химическо оръжие. Не намерихме такова, но тази държава в момента съществува само номинално, заради САЩ.




Вчера телевизията СNN беше официално низвергната от Тръмп в лицето на репортера Джим Акоста като създаваща и разпространяваща лъжи. Това е началото на края им, запомнете датата 11 януари 2017 г., когато мислите за СNN. На пресконференцията си Тръмп не пожела да чуе въпроса му. Гледайки диалога им си помислих със завист, че това може да се случи тук, но не и в България. Защо Орешарски не „пренебрегна” по същия начин bTV и "националната" телевизия, когато създаваха и задъхано предаваха лъжливите новини за броя валящи се по улиците стачници, свалящи демократично избраното българско правителство през лятото на 2013 г.? И защо толкова мои колеги от СУ „Климент Охридски” се окаляха да подписват призив за сваляне на правителството, за да върнат Бойко Борисов на власт?



Склеротичната демократическа партийна върхушка, Хилъри и покрай тях и Обама категорично не желаят да признаят пред избирателите си, включително пред мене, регистриран демократ, че пропуснаха големия шанс САЩ в 2016 г. да има прогресивен президент, който да осъществи мечтата на средната класа за политическа и социална промяна в името на доброто на средната класа и на Америка като цяло. От тези съм, които не гласуваха, защото изборът между Хилъри и Доналд не беше реален избор. Да не гласувам направих само веднъж преди това в живота си. Беше на български избори: не гласувах в балотажа на Волен Сидеров и Първанов в 2006 г. Отново поради липсата на избор.



Никой от нас, регистрираните демократи, не можеше да си представи, че ДП ще направи всичко възможно да попречи на Бърни Сандърс да спечели първичните избори. Според тях бил комунист, фантаст. Ако Бърни е комунист затова, че иска достъпно здравеопазване за всички и безплатно висше образование в държавните университети, значи целият ЕС е комунистически. Затова броенето, за съжаление, не е в полза на демократите. Хилъри изгуби 4%, главно млади и образовани хора, от гласовете на демократическите избиратели в пословично демократическия град и щат Ню Йорк: 63.36% гласуваха в 2012 г. за преизбирането на Обама срещу 59% за нея на 8 ноември 2016 г. Доналд Тръмп е увеличил с почти 1.5% доверието към републиканците в Ню Йорк: 36.52% гласуваха за него срещу 35.17% за Ромни в 2012 г. Хилъри намали гласовете на демократите дори сред черните избиратели: 93% от тях гласуваха за Обама в 2012 г., докато за Клинтън само 88% в 2016 г. Нямаше очакваното чувствително увеличение на женския вот за нея. Загуби не само много от колебаещите се щати, но и в сини щати като Пенсилвания, Охайо, Мичиган, Уисконсин, където белите работници не гласуваха за нея.



Бясна от загубата в тези щати Хилъри плати 5 милиона на Джил Стайн, кандидат за президент от зелените, да поиска повторно преброяване. В резултат Доналд Тръмп прибави още гласове към победата си. Защо трябваше да се похарчат тези 5 милиона? За егото на Хилъри? Ако наистина милееше за младите и образованите в САЩ и имаше излишък в бюджета от огромната си безсмислена кандидат президентска кампания, да бе подарила тези 5 милиона на 100 млади учители с магистърски степени в образованието, които след завършването си носят като тежки вериги дълг за шест години платено висше образование. И да се бе поучила от програмата на Бърни за безплатнов висше образование в САЩ.



Докато Клинтън се мяташе в нарцистични пристъпи, Бърни Сандърс, заедно с губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо, обявиха нещо наистина историческо за САЩ: въвеждане на безплатно висше образование в щатските и градски университети на щата Ню Йорк за всеки приет студент нюйоркчанин с под $125 000 годишен доход. Ето от какъв шанс ни лиши Демократическата партия проваляйки кандидатурата на Сандърс.



И ето вчера група демократи начело с бившата партийна звезда и черен кмет на Нюарк, Ню Джързи, Кори Букър гласуваха с републиканците против предложението на Бърни за разрешаване на вноса на лекарства от Канада. В Ню Джързи е Меката на фармацевтичните фирми. В същото време капиталистът Тръмп рендоса фармацевтичните гиганти, че безнаказано обират народа (go away with murder). И народът харесва да слуша това.



И след всички тези загуби на доверие Обама, Клинтън и партийната им върхушка не седнаха да помислят трезво какво точно се случи. Не, на тях винаги някой друг им е виновен и този път виновникът е, без изненада, отново Путин и неговите хакери. Не преставам да се учудвам на това, че в общественото пространство се говори кой е хакнал демократически сървъри, а не какво беше разкрито от това хакване: корупция, предателства, незаконно получаване на въпросите за предизборен диспут.


В целия този медиен и шпионски цирк губим главната нишка за американското бъдеще. Колцина от нас осъзнаха, че заради външната политика на Обама и Клинтън вече не съществува Либия, Сирия е в руини, Европа се задъхва от афроазиатското преселение, България търпя твърде дълго режима на една необразована криминална мутра, Украйна е разрушена. Путин ли е намесен в това феноменално фиаско на американската външна политика?

Не само външната политика. Докато демократите не осъзнаят, че икономическата политика на Обама, на срамежлив корпоративен слугинаж, прикрит с прекраснодушни лозунги, също е причина работническата класа да пристане на Тръмп, няма да се върнат на власт.



На САЩ и България остават по 6-7 дни със старите им, натежали от грехове правителства. Да си пожелаем тези дни да минат бързо и без много шум. И да не забравяме, че за първи път България ще се сдобие с президент, очевидно по-качествен като човек от президента на САЩ. Радев определено радва привържениците си (победи с 59.37%) със спокойствие, разумност, увереност, логичност, достойнство. Той е всичко онова, което Плевнелиев не е.


Греховете на Тръмп не са онези, за които тръбят в несвяст основните медии в САЩ. Непростимото е, че той е неподготвен за политик, нарцистичен е, раздава постове по шуробаджанашки начин, импулсивен е като 7-годишно дете, с поведение е на училищен разбойник. За всеки възпитан човек е очевидно, че е грозно да се подиграваш на човек инвалид. Тези дни Мерил Стрийп критикува Тръмп по елегантен начин за това - нещо, което е крайно необходимо на американската публика . Въпросът е, че г-жа Стрийп забрави през всичките тези години на управление на Обама, с външен министър Х. Клинтън в един от мандатите му, да й "натежеят на сърцето" милионите убити по света с намесата и помощта на САЩ: в Либия, Сирия, Ирак, Украйна. Сатанинският смях на Хилъри по повод безобразно убийството на Кадафи все още звучи в съзнанието ми. Нима г-жа Стрийп не го чу? И да припомня, че Тръмп все още не носи отговорност за смъртта дори на едно човешко същество. Това все още му предстои.


Позитивните страни са на Тръмп е, че е надпартиен "маверик", ненавижда номенклатурата и медийните лъжи, с които всекидневно го заливат, че с това тормози партийните бонзи в червено и синьо, и че очевидно е искрен в желанието си да работи с Русия и Путин. Светът има голяма нужда от обединяването на тези две велики сили. Автор: Нели Хаджийска, Ню ЙОРК
цитирай
2. rustam - Това интервю е потресаващо.
13.01.2017 19:01
Как може да въобще да се коментира подобно "ценностна система"?
То просто липсва такава. Нито зачатък на морал. Нищо, дори малко от 10-те заповеди.
цитирай
3. mt46 - Морал и Сорос /соросоиди/ - това са несъвместими неща...
14.01.2017 12:18
rustam написа:
Как може да въобще да се коментира подобно "ценностна система"?
То просто липсва такава. Нито зачатък на морал. Нищо, дори малко от 10-те заповеди.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19115146
Постинги: 3677
Коментари: 44988
Гласове: 148705
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031