Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
21.10.2016 08:49 - Честен президент ли ще избираме или пародия на честен човек?
Автор: dalida Категория: Политика   
Прочетен: 5249 Коментари: 10 Гласове:
23

Последна промяна: 21.10.2016 22:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                         ИДВАТ ИЗБОРИ
и жестовете са по-красноречиви от думите. Вижте сами:


image

поместената снимка тук не е двусмислена, жестът идва да ни покаже че - госпожата не се шегува: (жестът с ръка на пред и то дясна, подобна на жеста на Хитлер!!!)
* * * * 



мнението е на Велислава Дърева / 24 часа.
(хареса ми нейното мнение, затова го споделям с вас)

"...Проследих с огромен интерес предизборния диспут между кандидатите на БСП и на ГЕРБ за президент ген. Румен Радев и Цецка Цачева. Генералът за първи път участва в такъв диспут и се представи блестящо. Но да започнем от пристигането на двамата - забележително различно. Ген. Радев дойде с двама души от екипа си и без специално посрещане. Цачева бе с НСО и парламентарния ескорт. Добре, това е задължително по закон. Но отпред имаше строена агитка, която трябваше да демонстрира мощта на ГЕРБ.

Във визитките им имаше грешки, които те поправиха. Но Цачева не поправи един факт - беше казано, че е на 52 г., а тя е на 58 г. Разбираемо е, тя е дама. Това, което се откроява от същинския диспут: Цачева е изключително многословна и употребяваше партийно-брюкселски, кухи клишета. Говореше от висотата на своята институционална принадлежност. И говореше изцяло на дясната аудитория. Тя направи няколко крупни грешки. Каза, че санкциите срещу Русия са след Минските съглашения, което не е вярно - те са много преди това. Каза, че референдумът в Крим нарушава границите след Втората световна война, което е гаф, защото след тогава Крим се е намирал не просто в рамките на СССР, а в Руската федерация.

Недопустимо бе и това, което Цачева направи, перифразирайки доста неудачно Бърнард Шоу, който казва, че ако на 20 г. не си социалист - нямаш сърце, но ако на 40 г. продължаваш да бъдеш социалист - нямаш мозък. Тук Радев реагира остро, като я попита как претендира, че ще обединява цялата българска нация, като още на този диспут изхвърли българските леви и ги нарече безмозъчни. Освен това Цачева влезе в оправдателен режим, когато бе попитана за гафовете в Избирателния кодекс - това се дължало на толерантността на ГЕРБ, който оставил партньорите да си прокарват идеите. Основното поведение на Цачева бе в защита на статуквото. Докато тезата на ген. Радев бе желанието на българското общество, което може да се обедини с една дума - промяна. Ген. Радев бе лаконичен, събран. Човек със самочувствие, без излишни изхвърляния, без помпозности. Не говори на дървен брюкселски език, а на човешки език. Така, както обикновените хора обсъждат проблемите. Т.е. неговите думи имат много по-голям шанс да достигнат до повече избиратели. Освен това неговите послания не разделяха хората на леви и десни. Ген. Радев произнесе няколко ключови фрази: Промяната в управлението на страната е неизбежна. Еврофилията не означава русофобия. Президентът не е церемониалмайстор и рецитатор на чужди идеи. Плевнелиев взе правилното решение и с облекчение ще напусне “Дондуков” 2. Не водя задкулисни разговори по време на кампанията. Това са важни послания.

Посланията на Радев бяха повече като обединител на нацията, докато поведението на Цачева прокара разделителна линия, при това с изключително некрасив начин...."


Копирано от https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5825243
© www.24chasa.bg







Гласувай:
23


Вълнообразно


1. planinitenabulgaria - Так точно надо разсуждать!
21.10.2016 11:13
Горячими политикопроститутсками приветавми!
цитирай
2. anin - Да те питам,
21.10.2016 12:20
Какво ти е мнението за Татяна Дончева?
цитирай
3. andri - Дончева - голямата уста,
21.10.2016 18:00
мен самата ме кефи, това че не и пука да си каже какво не харесва в някой политик и то откровено. Знам че е преминала от една партия в друга, но в нашето съвремие почти всички политици си сменят партиите и мирогледите според ... софрата. Та, според мен между двете Ц.Цачева и Татяна ще избера Татяна, щото е по - готина от Цеца и не се излага като нея,говорейки недомислеци пред Тв-то и ефира. Не знам друг такъв политик като председателя (Цецка1 на НС, който да се е излагал така, с изключение на сегашния ни президент Плевнелиев, дето непрекъснато прави гафове, ама май това е приоритет на ГЕРБ - да правят гафове и да се излагат пред хората и да се правят на ударени, сякаш нищо не се е случило. Да не говорим, че и Попова е с купена диплома както Цецка е направила. Ама..нейсе...дано пак мъж стане президент, че на жена сякаш не й приляга да командва армията ни.
цитирай
4. dalida - Юристката Дончева, която имаше дързостта да защитава Мултигруп от някой си...
21.10.2016 18:36
както и да е, тя е умна жена, но как така се е хванала да се кандидатира за президент не мога да го разбера. Може би иска повече внимание или повода за това й решение е съвсем друг. За нея знам малко, но хората я харесват и може би има защо.
Въпреки добрите визии, характеристики и реклами за жените, кандидати за президенти, предпочитам генерала, не защото е мъж на място, а защото е с чин, който ще вдъхва доверие на българската армия. Една жена, колкото и начетена да е не е била войник или военен, за да се заеме с тази сложна наука - военната наука. Тя е сложна и е предназначена за мъжете. Така мисля, личното ми мнение. Другото - Цецка не е дипломат, ако беше, нямаше да говори в ефир такива клишета и да се излага. Президентът на БГ трябва да е:
1/ честен човек (да не лъже, дори за годините си),
2/ да е дипломат
3/ да е запознат отвътре с военната дисциплина
4/ да е изключително начетен и ерудиран
5/ да е дисциплиниран и да обича държавата си така, както я е обичал Левски.

Може да няма висше образование, но трябва да е природно интелигентен и да не му липсват първите 7 години от възпитанието му.

Ако генерала спечели, ще имаме двама генерали - най отпред в държавата ни: първия е премиера и втори ще е президента. Единият е доста цапнат в устата, другия още не го знаем, но ще го разберем - ако го изберем.
цитирай
5. djem - Малеее, Цецка се заканва...какво ли ще стане ако седне на президентското кресло?
21.10.2016 22:05
в интернет се носят вицове върху истински събития

Имала Цачева европейски ценности, които придобила някак внезапно.

Освен това имала и други ценности:

Обичала да играе хоро, да пее… и така се сближавала с хората! Затова в Плевен я обожавали! Верно, ама само когато са на маса!

цитирай
6. dalida - Не мога да повярвам, това видео направо ме стресна
21.10.2016 22:17
и нашата председателка на парламента хич не й пука, може би смята това за реклама за първата дама командваща армията ни и България. Нямам думи!

Ще е голям гаф, ако допуснем този резил да ни е президент.
цитирай
7. apostapostoloff - Работата е там, че повечето българи
22.10.2016 07:33
са доволни от статуквото и не желаят никакви промени, особено пък от социалистически тип. Точно това е най- важното в случая.

А "закачката" с жеста на Цачева е простащина на квадрат!
цитирай
8. andri - Сега видях видеото и като направих сверка се убедих че жената не се шегува но и
22.10.2016 16:36
300 000 гласа за ЦАЧЕВА не я правят президент, освен ако тези 300 хиляди не станат 3 милиона с магическа пръчка от някъде зад кулисите на ГЕРБ.

Цачева отрече слуховете, че Бойко Борисов се готви да се оттегли. .... С уважение: Райхсфюрер Хайнрих Химлер!Хайл Хитлер!! ..... Цецке, ти си абсолютното доказателство, че никога не е късно човек да стане за ...РЕЗИЛ..
цитирай
9. andri - Нека не звучи нахално но,
23.10.2016 09:35
ЗА ДА СЕ РАЗБИРАТ ПРЕМИЕР И ПРЕЗИДЕНТ, ДВАМАТА ТРЯБВА ДА СА ОТ РАЗЛИЧНИ ПАРТИИ. ИНАЧЕ НЯМА КОНСЕНСУС! ПРАВИТЕЛСТВО И ПРЕЗИДЕНТСТВО - ДВА РАЗЛИЧНИ БЛОКА, ТОВА Е РАВНО НА РАЗБИРАТЕЛСТВОТО МЕЖДУ ПАРТИИТЕ В БЪЛГАРИЯ.


ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ - ГЕРБ


ПРЕЗИДЕНТА - ДРУГА ПАРТИЯ ИЛИ БЕЗПАРТИЕН.
цитирай
10. djem - Цачева не отговаря на критериите, за президент. Тя умее само да командва от трибуната, като истинска комунистка!
25.10.2016 14:44
Госпожи и господа български граждани! На изборите през ноември гласувайте за някой мъж, който заслужава да командва Бг-армия с достойнство!

Игнорирайте бюлетината, която ви подлъгва,че никой не мисли (от ЦИК) да я изхвърли в кофата за боклук.

Всеки глас против изборите се записва в протокола за Цецка.
Всеки глас влиза в протоколите, запомнете го!

Гласувате "Против всички", но 99% получавате - кака Цецка (така са изчислени гласовете и празните бюлетини от корумпираните в ЦИК)

Ако все пак искате да спазите закона, защото гласуването е задължително, може да подкрепите най-слабия кандидат или иначе казано по-малката злина.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6145379
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29435
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031